top of page

Konferencia a kínai orvoslásról az EMMI szervezésében

2015 október 29-én a Művészetek Palotája Üvegtermében zajlott az "Ősi tudás, új utakon" konferencia az Emberi Erőforrások Minisztériumának szervezésében.


A konferencia egyedülállónak tekinthető abban a tekintetben, hogy ez az első ilyen tematikájú esemény amely az EMMI megbízásából kerül megrendezésre. Ehhez az útmutató lépéshez szükség volt többek között Magyarország és Kína miniszterelnökei közötti 2014-es kínai gyógyászati központ létrehozásáról szóló megállapodására, valamint a 2015 októberében életbe lépett új hazai szabályozásra, amely lehetővé teszi a kínai orvoslás szakembereinek magyarországi praxisát.


A konferencia kerekasztal beszélgetésein Egyesületünk elnöke Dr. Yu Funian professzor úr, Dr. Chen Zhen főtitkár úr és Dr. Eőry Ajándok alelnök úr is részt vettek. Egyesületünk vezetői hangsúlyozták, hogy a kínai orvoslás nagy szerepet játszhat a magyar népesség egészségének megóvásában és fejlesztésében. Továbbá elismerésüket fejezték ki kormányzatunk előremutató HKO stratégiájával kapcsolatban, mellyel térségünkben vezető szerepet is vállalhatunk.


A kínai orvoslás oktatásáról szóló kerekasztal beszélgetés során Dr. Nagy Zoltán Zsolt, a Semelweis Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja kiemelte, hogy a Semmelweis Egyetemen hazánkban egyedülálló módon már öt éve zajlik a kínai orvoslás alapképzése. A kínai orvoslás autentikus ismereteinek hiteles tanárok általi oktatása, valamint a végzős hallgatók Kínában töltött kórházi gyakorlati éve mind garantálják, hogy ebből a képzésből kikerülő magyar szakemberek képesek lesznek a jövőben a hiteles kínai orvoslást képviselni.


A konferencia előremutató módon konstruktív és kooperatív hangulatban zajlott. Mind a hagyományos kínai orvoslás szakemberei, mind az akupunktúrával foglalkozó "nyugati" orvosok egyetértettek abban, hogy a konferencia által képviselt előremutató szemlélet a kínai orvoslásban érintett valamennyi társszakma számára kedvező hatású lehet.


Egyéb hírek
Archívum
Keresőszavak
Még nincsenek címkék.
bottom of page