top of page

KONFERENCIÁK

A HKOME 2006 óta szervez rendszeresen hagyományos kínai orvostudományi konferenciákat, hogy a tudományos eszmecserét elősegítse és a szakmabeliek fejlődéséhez hozzájáruljon. Íme az eddig megrendezésre került 6 konferencia összefoglalói...

VI. SINO-MAGYAR ORVOSI FÓRUM

2013 szeptember

 

A tavalyi nagy sikerű budapesti rendezés után, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT) 2013. szeptember 28-29-én ismét Budapesten tartja - immáron 28. - Kongresszusát. Ezek az alkalmak nemcsak együvé tartozásunkat szimbolizálják, de folyamatos megújulásunkat is. Évről-évre új tapasztalatokkal, témákkal gyűlünk össze, hogy új ötleteket adjunk egymásnak, új lehetőségekről és eredményekről értesüljünk, gyarapítsuk közösen felhalmozott tudásunkat. A kínai-magyar szakmai kapcsolatokat (2003 óta) fokozatosan megerősítve és kiszélesítve, immár az VI. szakmai fórumnak adunk helyet. A kapcsolat lehetővé tette a Nemzeti Kutatási és Fejlesztési Iroda (NKTH) és a kínai kormány által jegyzett, bilaterális kulturális együttműködés keretén belül az egészségtudományokhoz tartozó Hagyományos Kínai Orvoslás kutatási projektjeit, azok folyamatos, mélyebb szakmai tartalommal történő megtöltését, támogatását. A krónikus betegségek terén történő alkalmazás mindkét országban e kutatás kiemelt témáját képezik.

V. SINO-MAGYAR
HAGYOMÁNYOS KÍNAI ORVOSI KONFERENCIA

2012 október

 

 

A konferenciát közösen szervezte a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara és a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesülete.  Az UNESCO két évvel ezelőtt felvette a szellemi kulturális világörökségi névsorba a "kínai akupunktúrát" és ehhez kijelölt négy továbbhagyományozó oktatót. Megtisztelve éreztük magunkat, hogy egyikük, Dr. Zhang Jin professzor úr ellátogatott a rendezvényre, így többek között részesei lehettünk a professzor úr előadásának és bemutatójának is élete munkájáról: az akupunktúrás tűmanipulációkról. 

IV. SINO-MAGYAR
HAGYOMÁNYOS KÍNAI ORVOSI KONFERENCIA

2011 május

 

 

2010-ben elindult Magyarország első hagyományos kínai orvosi egyetemi alapképzése a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Ez nagy mérföldkő volt a HKOME életében. Az idei konferencia így a hagyományos kínai orvoslás oktatásával ésa szakma modern eszközökkel való kutatásával kapcsolatos előadásokkal is kiegészítette a konfenrencia tematikáját. Számos meghívott előadó érkezik Kína rangos HKO egyetemeiről, hogy kutatásaikról beszámoljanak és különböző terápiás technikák bemutatásával hozzájáruljanak a klinikumban dolgozó kollégák fejlődéséhez.

III. KÍNAI-MAGYAR
HAGYOMÁNYOS KÍNAI ORVOSI KONFERENCIA

2008 május

 

A III. konferencia Siófokon, a Hotel Aranypartban került megrendezésre. A konferencia védnöke Prof. Dr. Magyar Kálmán akadémikus, a MOTESZ alelnöke volt. Díszvendégként üdvözölhettünk több professzort a Changchuni Kínai Orvostudományi Egyetemről illetve a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetét. 

II. KÍNAI-MAGYAR ORVOSI KONFERENCIA
ÉS A MAOT XXII. KONGRESSZUSA

2007 október

 

 

A Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetsége (MOTESZ) és a Hagyományos Kínai Orvoslás Kínai Szövetsége (CACM) közös szervezésében jött létre a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT), a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesülete (HKOME), a Heilongjiang Kínai Orvostudományi Egyetem (HLJUCM) és az Észak-kínai Orvosi Egyetem közreműködésével. A konferencia és kongresszus fő témaköre a hagyományos kínai orvoslás  (HKO) és az európai orvoslás helye az integratív betegellátásban volt.

Első Magyar-Kínai 
Hagyományos Kínai Orvostudományi Konferencia

2006 május

 

Nagy sikerrel zajlott le az Első Magyar-Kínai Hagyományos Kínai Orvostudományi Konferencia Balatonföldváron május 27-28-án a Magyar Orvostársaságok és Egyesületek Szövetségének (MOTESZ) védnöksége alatt a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének szervezésében.

 

A több mint száz résztvevő között díszvendégek voltak: a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének kulturális tanácsosa Liu Wenqing úr, a MOTESZ elnöke Prof. Dr. Sótonyi Péter akadémikus, a MOTESZ alelnöke Prof. Dr. Magyar Kálmán akadémikus, a MOTESZ foigazgatója, Dr. Szalma Béla, az ORFK Rendészeti Szervek Kiképzőközpontjának igazgató helyettese Sárosi Zoltán alezredes, a Heilongjiang-i Kínai Orvostudományi Egyetem rektora, Dr. Kuang Haixue professzor úr, a Heilongjiang-i Kínai Orvostudományi Egyetem Külföldi Oktatási Intézetének foigazgatója Dr. Liang Hua professzor asszony, a Heilongjiang-i Kínai Orvostudományi Kutatóintézet volt igazgatója Dr. Zhang Jin professzor úr, az Ontarioi Kínai Orvostudományi Egyetem rektora Dr. Wu Binjiang professzor úr, a híres hagyományos kínai orvos Dr. Zhang Zhongguo professzor úr és a híres akupunktor specialista Dr. Jiang Shuming professzor asszony.

 

A konferencián 27 magyar és kínai szakember tartott előadást. A legnagyobb sikere Dr. Zhang Jin professzor úr tumanipulációs bemutatójának volt. Mivel előadásának korlátot szabott az időkeret, a lelkiismeretes professzor úr vacsora után este kilenctol még egy órán keresztül folytatta bemutatóját az eloadóban, minden résztvevo legnagyobb örömére.

 

A konferencia jó hangulatban telt, mindenki tanulhatott újat. A hivatalos szervek és a résztvevő szakemberek egyaránt forrón üdvözölték e konferenciát, mint a kínai orvostudomány magyarországi fejlődését szolgáló új törekvést. A résztvevők és szervezők egyaránt bizakodva várják a folytatást.

bottom of page